Bordtennis

Aktuellt från

Bordtennissektionen

spm-motion.se

 

Klubbmästerskap 2017

 

Den 9 jan 2018 planerar vi en lagmatch mot Gävlepantrarna. Ett lag består av 20 spelare, 10 st 2-mannalag. Varje lag spelar en Daviscup, 4 singlar och en dubbel. Lagen är rankade så lag 1 möter Pantrarnas lag 1 o.s.v.

Resultat av singelturneringen

21 deltagare blev det till slut i singelturneringen. Turneringen spelades i en kvalificeringsomgång i grupper om 4 delt, alt. 5 deltagare. Slutspelet avgjordes i 4 grupper med 5 deltgare i varje. Slutsegrare blev Dan Jonsson.

Klicka här för resultatlista.

 

Dubbelturnering den 16 november

11 par ställde upp i dubbelturneringen, vilket är en mycket bra siffra. Med resultaten från singel och dubbelturneringen gäller det nu att få fram 10 par till mötet med Pantrarna från Gävle den 9 jan. Lista finns i hallen och dras in den 7 dec.

Här är resultatet från dubbelturneringen Klicka här!

Lennart

Videon visar en match i T2-ligan där räknesystemet används. Det är den unge Harimoto (14 år) som möter defensiv spelaren Joo Se Hyuk

 

Jultallriken

Den tradionella Jultallriken inmundigades den 7 december i SUIF:s lokal. 32 st hade hörsammat inbjudan, och det mesta slank ner hur lätt som helst. Lite sköljmedel behövdes ibland.

Ledarna tackades av med godsaker och sist men inte minst hölls en tyst minut över våra tre kamrater som gått bort under det gångna året. K-G, Curt och Johnny.

 

 

Matchen mot Pantrarna

Den 9 jan kl. 1400 möttes 20 pensionärer från SPM och 20 från De Grå Pantrarna från Gävle. 50 matcher spelades och vid den sista matchen kl. 1600 stod SPM som vinnare med 35-15. En liten revansch från nederlaget för 3 år sedan. Resultatet är inte det viktiga. Många tillfällen till pratstunder om resultatet och möten tidigare blandade med en kaffekopp och goda bullar och kakor.

På kvällen besökte alla också Sporthallen för att se mötet mellan Spårvägen/Ängby och SUIF. Även här revanscherade sig SUIF och tog revansch för den snöpliga förlusten i Stockholm.

 

Här kan du hämta resultatlistan från matchen mellan SPM och Grå Pantrarna. Klicka här

2017 års singlemästare

I höstas spelades singleturneringen för år 2017. Pokalen är nu graverad och överlämnad till segraren, Dan Jonsson.

Turneringen spelades med T2.Apac regler. Detta för att turneringen kunde spelas under ett träningspass. Reglerna innebar att det räcker med 1 bolls segermarginal, och avgörande set i form av Kilzon. Först till 5 poäng.

 

Koncentrerade Grå Pantrar kollar SUIF: seger mot Spårvägen-Ängby.

Verksamhetsberättelsen för 2017

 

Klicka här för att läsa verksamhetsberättelsen

Dags för KlubbMästerskapet i Singel 2018

Anmälan senast 19 april kl 1145

Lottning 19 april kl 1230

Mästerskapet avgörs 8 maj kl 1230.

Poolspel bäst i 3 set. 1-2 till A-slutspel, 3-5 till B-slutspel

Slutspelet: Utslagning bäst i 3 set

Efter tävlingen blir det smörgåstårta och kaffe i klubblokalen.

Klicka här för lottning

 

Träningstider våren 2018

Vi tränar Tisdagar och torsdagar mellan kl 1130-1300 alla lägerfria veckor.Under jul och Nyårshelgerna är det läger så tiderna har ändrats. Se ovan.

 

Kontaktpersoner:

Lennart Andersson E-post: lennander39@gmail.com

Tommy Carlsson E-post: ymmot.kato@hotmail.com

 

Bildspel från SPF-mästerskapen den 6-7 maj 2017

 

66 deltagare från sydligaste Skåne och upp till Örnsköldsvik. Äldsta deltagare, 86 år, Ragnhild Lundberg från Järfälla. På lördagen spelades dubbel och på söndagen singel. Lördagkväll var det Kamratmiddag på Best Western med 66 deltagare också. Från SPM Söderhamn deltog 17 st. Karl-Arne Jansson spelade dubbel med en gammal Söderhamnsbo Lars-Göran Östlind numera boende i Eksjö. De nådde finalen i 65-70 års klassen, men fick ge sig i avgörande set.

Här ett litet bildspel från Säsongsummeringen på Stålnäs!